Recent Articles

Med u prehrani djece.

Med u prehrani djece.

Za djecu je odličan doručak sendvič od maslaca i meda. Na taj način djeci se osigurava dovoljno energije da izdrže zahtjevne aktivnosti koje se stavljaju pred djecu.
Redovan, svakodnevni unos meda obezbeđuje zdravlje i vitalnost, bolji razvoj i napredak, kao i veću otpornost prema infekcijama. Za djecu med predstavlja "gotovu" hranu, koja biva 100 posto iskorištena u organizmu.

Djeci mlađoj od godinu dana ne treba davati med. Do dojenačkog botulizma dolazi kada dijete proguta Clostridium botulinum bakteriju, koja se može naći u prljavštini i prašini, a koja može onečistiti med. Clostridium botulinum bakterija je jedna od najotrovnijih supstanci poznatih čovjeku.
Za stariju djecu i odrasle ova bakterija se pokazala neškodljivom, zbog toga što je njihov probavni sustav sazrio i može izbaciti bakteriju iz tijela prije nego što mu ona nanese bilo kakvu štetu. No, male bebe još uvijek nisu razvile sposobnost obrane od bakterija. Tako da, kada jednom dojenče unese bakterije, one mogu proizvesti toksin. Taj toksin može poremetiti normalnu interakciju između mišića i živaca, te može onemogućiti dojenče da se kreće, jede i diše.

Shake od banane
300ml ohlađenog punomasnog mlijeka
1 žlica meda
3 žlice slatkog vrhnja
1 svježa banana
Pomiješajte sve sastojke zajedno i izmiksajte. Na kraju ulijete u čaše i poslužite.

Tagovi: med, djeca
© Copyright 2013. Agro Favorit d.o.o. | Web development & Hosting KUHADA